Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Kalisie Vonná

 Už jste slyšeli o léčivých schopnostech Kalisie Vonné?

Toto video mluví za vše: Video

Zdroj: Receptář prima nápadů.

Kalisii Vonnou koupíte v našem e-shopu: Kalisie Vonná    

 

 


 

Kotvičník zemní

Další užitečné video. 

Zdroj: Youtube.com

Koupíte v našem e-shopu: Kotvičník zemní

 


 

 Stévie Sladká

Už jste vyzkoušeli tuto bylinku? Dokáže nahradit cukr a neobsahuje žádné kalorie.

Zdroj: Receptář prima nápadů.

V našem eshopu koupíte semena:Stévie sladká nebo i hotovou rostlinu:Stévie sladká

 


 

Nově nás můžete sledovat na instagramu

 


U nás mužete zaplatit platební kartou

  1. Úvod
  2. Rostliny pro zdraví - Sazenice
  3. Bobkový list-Vavřín vznešený: Sazenice

Bobkový list-Vavřín vznešený: Sazenice

Sazenice

                                Bobkový list- Vavřín Nabízím sazenice Bobkového listu-Podporuje trávení a chuť k jídlu. Čaj z bobkového listu napomáhá... celý popis
Dostupnost
Skladem
Nejsme plátci DPH
85 Kč
ks
Číslo produktu:b3
Může se hodit
    Postřik na mšice, mandelinky atd
    105 Kč
    105 Kč
    Skladem
    ks
    • TOP produkt
    Ředkvička Bílá-Albena
    18 Kč
    18 Kč
    Skladem
    ks
    Celý popis

                                    Bobkový list- Vavřín

    Nabízím sazenice Bobkového listu-Podporuje trávení a chuť k jídlu. Čaj z bobkového listu napomáhá odstraňování odpadních látek z těla, pomáhá při diabetu a revmatismu. Bobkovým listem se koření omáčky (rajčatová,svíčková), polévky (masové vývary, boršče), rajčatové pokrmy, paštiky, zvěřina, různé špízy, používá se při nakládání zeleniny, masa, hub a ryb,prostě nepostradatelný v kuchyni.

     U nás se pěstuje ve sklenících, ale většinou ho známe jako okrasný stromek ze vstupních hal hotelů a restaurací, honosných schodišť a sálů. Vavřín je víceletá rostlina vytvářející keřík nebo malý stromek, jehož podlouhlé, zelené kožovité listy jsou sklízeny a sušeny . Jsou známy pod názvem bobkový list. Květy vavřínu jsou malé, bílé a voňavé. Černé plody se nevyužívají. Listy jsou u nás během vaření přidávány do polévek, omáček, gulášů, k rybím i masovým pokrmům, při nakládání okurek a kysaného zelí.

    Pěstování:
    Vyžaduje světlé stanoviště, vyhovuje mu polostín , krátkodobě snese i pokles teploty pod bod
    mrazu (až - 10 °C). Pěstuje se jako víceletá rostlina, vydrží na stanovišti za předpokladu, že neuschnou listy.  Pokud se tak stane, rostlina zahyne. Vavřín se dá pěstovat v korunce na vysoké nožce nebo jako keř tvarovaný do pyramidy. Pravidelnými prohlídkami v létě kontrolujeme výskyt mšic, které lze spláchnout proudem horké vody a výskyt puklic, proti kterým musíme zasáhnout některým z insekticidů.  Mladým rostlinám neotrháváme lístky - potřebují je nutně k fotosyntéze.
    Až keř povyroste, tvarujeme jej a při tom sklízíme lístky, které sušíme. Při sušení se nesmí listy zapařit a zhnědnout - jinak zcela ztrácí své typické aroma. Pěstování v přenosných nádobách - alespoň 20l je velmi efektní, protože rostliny můžeme přemístit podle potřeby na zimu do světlé místnosti v teplotě nepřesahující 15 stC. Během přezimování je zaléváme jednou za měsíc.
    Využítí v domácnosti
    Odedávna se používá nejen pro zvýraznění chuti ale i k léčení. Na bolestivé klouby lze použít léčivý obklad (kaši z rozdrcených bobkových listů smíchaných s olejem naneseme na pláténko a několikrát denně přikládáme na bolestivé místo). V kuchyni se používá ke konzervaci masa, k nakládání ryb, nesmí chybět v láku na nakládání okurek, hub, paprik, zelí, zvýrazní chuť bramboračky, masového vývaru i dušeného či pečeného masa, zvláště zvěřiny.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Zboží zařazeno v kategoriích