Kalisie vonná
Toto video mluví za vše: Video
Zdroj: Receptář prima nápadů.
Kalisii Vonnou koupíte v našem e-shopu: Kalisie Vonná
Kotvičník zemní
Další užitečné video.
Zdroj: Youtube.com
Koupíte v našem e-shopu: Kotvičník zemní
U nás mužete zaplatit platební kartou
Zásilkovna - Dobírka zrušena.
Jelikož se nám množí nevyzvednuté zásilky na výdejních místech zásilkovny, jsme byli nuceni dobírku na zásilkovnu zrušit.
Na dobírku kurýrem GLS je stále možné.
- Úvod
- Sušené bylinky a koření
- Jalovec obecný, mletý (100g)
Jalovec obecný, mletý (100g)

- Celý popis
- Související zboží21
- Jalovec obecný, mletý (100g)Skladem55 Kč
Jalovec mletý - 100g
Použitá část rostliny: plody
Jalovec v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky.
Historie a současnost: Jalovec je z rodu jehličnatých stromů. Vyskytuje se po celé Evropě v nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím, patří mezi ohrožené druhy.
Zdravotní účinky: Jalovec je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Zrychluje zpracování tekutin v ledvinách, zlepšuje trávení a chuť k jídlu. Působí proti nadýmání a revmatismu. Jalovičky obsahují vitamín C, organické kyseliny, draslík a třísloviny. Jalovec má regenerační účinky na játra, a pomáhá při chronických zánětech jater. Látky obsažené v jalovci příznivě ovlivňují krevní cukr a lymfatický systém. Jalovec má také silné detoxikační, antibakteriální a dezinfekční účinky.
Plody jalovce jsou tzv. jalovčinky, zdužnatělé kulovité šištice tmavě modré až černé barvy, které dozrávají druhým rokem. Právě tyto plody jsou již od středověku sbírány pro své léčivé účinky. Plody Jalovce nazýváme Jalovčinky.
Jalovcový čaj proti kašli: Připravíme si čtvrt litru vroucí vody a 1 až 2 čajové lžičky jalovce, ty poté zalijeme čtvrt litru vroucí vody. Louhujeme 4-6 minut, scedíme a pijeme. Jeden šálek denně postačí.